טיולים קולינריים בקפריסין – 3 מנות קפריסאיות שאפשר להכין בבית

קפריסין היא קפיצה קטנה לחו"ל, חצי שעה ונוחתים באי היפהפה ולכן ישראלים רבים נהנים לשהות בה.

> בדקו באתר קפריזה אטרקציות בלימסול

קפריסין בהיבט הקולינרי 

מאכלים קפריסאים רבים אוהבים על הישראלים וכשהם בארץ ומתגעגעים לחופשה, הדרך הנכונה היא להכין את המאכלים הגסטרונומיים שאהבו בעת הנסיעה. רוב המאכלים אינם מסובכים ולכן אפשר להכין אותם בבית ללא בעיה. במידת הצורך אפשר להחליף פריט מסוים בפריט אחר כמו סוג הבשר, בקר במקום חזיר וכו'. 

סופלקי 

הסופלקי אשר מכינים בסגנון קפריסאי, הוא מנת בשר הכוללת שיפודים ועליהם חתיכות בשר כבש או עוף על האש, אפשר להוסיף לו גם נקניק ועשבי תיבול, מגישים זאת בדרך כלל עם פיתה טרייה וסלט ירקות טרי וריחני.

באופציה הצמחונית צולים על האש פטריות וירק במקום הבשר ומוסיפים גבינת חלומי. 

סובלה

מאכל שמכינים אותו מחתיכות גדולות וגסות של בשר צוואר, מניחים אותם על שיפוד לצלייה איטית. 

לצד הבשר הזה נוהגים לאכול סלטים שונים שמורכבים מירקות טריים ומאכלים משביעים מתפוחי אדמה.

חלק מהכיף במנה הזו הוא שנפגשים בני משפחה או חברים ונהנים מהשהיה יחד לאורך כמה שעות עד שהבשר מוכן.

פסטיציו 

פסטיציו היא פסטה טרייה בעלת צורה של צינורות ארוכים, מתבלים אותם לאחר הבישול ברוטב בשמל בשר טחון רוטב עגבניות ומי שמעוניין מוסיף גם גבינת חלומי ועלים של נענע יבשה וכך נוצרת פסטה פריכה ובעלת מרקם מיוחד. מגישים את המעדן החם בתבנית גדולה ולצידו מגישים סלטי ירקות עסיסיים.

אין כמו לנסוע לקפריסין, אך מי שמתגעגע למאכלים יכול להיכנס למטבח ולהכין את המאכלים הללו שיזכירו לו את המסעדות האותנטיות בקפריסין עם האווירה החמימה, המשקאות הנפלאים והריחות המשכרים באוויר.

הצעת הגשה: נופש חברה בחו"ל שלא תשכחו לעולם!

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם מהבלוג שלנו