מעשנת גז או מעשנת פחמים – יתרונות וחסרונות
מעשנות הם אחד המוצרים הפופולאריים בקרב הישראלים. גם הם אוהבים להכין אוכל בתנאי חוץ ולהפיק מאכלים מעולים בחוויית הכנה משותפת. ניתן להבחין בין שני סוגים עיקריים של מעשנות פופולאריות. האחת היא מעשנת גז והשנייה היא מעשנת פחמים. לכל מעשנה כמובן יש יתרונות אך גם חסרונות. כאן נמנה את המאפיינים של מעשנות אלו ונדע טוב יותר מתי מתאים לבחור מעשנה מכל סוג מבין השתיים.
טעם –
מבחינת הטעם מעשנת פחמים מובילה ביתרון עצום על פני כל מעשנה אחרת, מעשנת חשמל או מעשנת גז. כי בסופו של דבר הטעם האותנטי ניתן למאכלים הודות לפחמים. אם כי גם מעשנת גז מאפשרת להכין ולעשן את המאכלים בטוב טעם ולהשיג תוצאות משביעות רצון. אך מי שמחפש את הטעם האותנטי והמקורי יבחר ללא ספק במעשנת פחמים.
ניקיון –
מבחינת ניקיון מעשנת הפחמים, זו שניצחה בגדול בסעיף לעיל, מקבלת מקום נמוך למדי ביחס למעשנות אחרות. כי ההתעסקות עם הפחמים ותהליך העישון שמתבצע באמצעות פחמים הוא בהחלט דבר לא נקי והוא יוצר ארבה לכלוך בסביבה.
שליטה בטמפרטורה –
עישון זו פעולה שמצריכה מיומנות של ממש. במיוחד אם מבצעים את זה במעשנת פחמים. להגיע לטמפרטורה המדויקת, לעשן את המאכל באופן מלא אך לא מוגזם, להגיע לטמפרטורה מדויקת ועוד. אך במעשנת גז יהיה קל יותר, גם למי שאינו מיומן בפעולות עישון, לווסת את הטמפרטורה ולשמור על שליטה במהלך העישון.
יעילות ואחזקה –
ההתעסקות עם מעשנת גז היא קלה ופשוטה יותר מהתעסקות עם מעשנת פחמים. מי שמחפש חיים קלים יותר ורוצה להשיג תוצאות טובות בעבודה פחותה יבחר מעשנת גז או אפילו מעשנה חשמלית, ולא מעשנת פחמים.
לקבלת מידע נוסף צרו קשר עם טולמן ציוד פנאי.