5 טיפים לעישון בשר טוב יותר
תאריך: ינו 11, 2022
עישון בשר מוכר לאורך כל ההיסטוריה האנושית ומקובל רבות גם בזמננו. ניתן למצוא מעשנות שוכבות או עומדות ובשתיהן תהליך העישון הינו איטי.
המעשנת העומדת נפוצה ואהובה יותר, שכן כאן מצויים הגחלים והמבערים בתא התחתון שלה והבשר נתלה מעליה בגובה רב. הבשר נצלה מהחום הרב וגם מהעשן המטפס למעלה וכך מתקצר זמן ההכנה. הבשר הופך לרך ועדין מאוד.
5 טיפים לעישון בשר מוצלח
- הקפדה על חום נכון – המומלץ הוא חום נמוך בין 80 ל 100 מעלות. חום גבוה או נמוך מדי אינם רצויים. תהליך העישון הינו ממושך ונמשך מספר שעות.
- הנחת מגש מתאים עם נוזלים – נועד לקלוט את השומנים הניגרים מה שמונע מהם לטפטף על הפחם ולייצור טעם לוואי חרוך. במקביל משחרר אדים המסייעים לשמור על החום הפנימי בתוך המעשנת.
- הוספת שבבי עץ בתחילת התהליך – כך במשך שלוש השעות הראשונות, זה הזמן בו תהליך העישון מתבצע. קראו בהרחבה על שבבי עץ לעישון בשר!
- תהליך עבודה מסודר – תחילת עבודה רק לאחר שהגחלים לוחשות.
- מומלץ לא לפתוח את מכסה המעשנה בעת הצלייה כדי למנוע בריחת חום, אדים ועשן – מה שעלול לפגוע בתהליך הצלייה. במעשנות מקצועיות יש דלת מתאימה המאפשרת שליטה. כן מומלץ להשתמש במד חום איכותי המודד את טמפרטורת הצלייה.
בחירת מעשנת
יש להקפיד לרכוש מעשנת עשויה מפלדה עבה של שישה מ"מ לפחות. נתון זה הכרחי על מנת לשמור את החום הרב שבתוכה. בנוסף, היא אמורה להיות אטומה לחלוטין מאותה סיבה של שמירת החום.
החלקים הפנימיים בה אמורים להיות תקניים וטובים. כך הרשת בת 6 מ"מ לפחות, ובנוסף, הווים לתלייה שאמורים להיות מיוצרים ממתכת שאינה מחלידה (נירוסטה למשל). מומלץ לרכוש מעשנת אצל משווקים בעלי מוניטין כדוגמת חברת ה.ב סחר!