התמודדות עם פוסט טראומה
נמצא שאנשים שחווים טראומה מתקשים לעיתים קרובות להירדם, מה שמוביל לרמות מוגברות של חרדה ודיכאון.
לא תמיד קל לומר שההשפעה של לחץ פוסט טראומטי לא נמשכת לנצח. ישנן דרכים רבות שבאמצעותן ניתן לנהל טראומה ואף למנוע אותה מלכתחילה.
ישנן אסטרטגיות התמודדות רבות להתמודדות עם מתח פוסט טראומטי.
לאחר אירוע טראומטי, אנשים מעודדים לעתים קרובות לדבר על הרגשות שלהם ולעבד אותם. כאשר מדברים על חוויות טראומטיות, חשוב להיות מודעים לרקע של האדם ואיך הוא מרגיש לגבי הנושא.
רגשות יכולים לעזור לאנשים לעבור אירועים טראומטיים, אך חלק מהשורדים מגלים שביטוי רגשותיהם יכול להוביל למצוקה נוספת. הכרה בתחושות אלו חשובה כל עוד היא נעשית בסביבה בטוחה עם יועץ או מטפל מקצועי כגון פסיכולוג או פסיכותרפיסט.
איך להתמודד עם פוסט טראומה
כשזה מגיע לבריאות הנפש, לעתים קרובות אנו חושבים שהדרך הטובה ביותר להתמודד עם זה היא באמצעות תרופות. עם זאת, ישנן אפשרויות אחרות עבור אנשים שרוצים להיפטר ממצב זה לצמיתות.
תרפיה היא טכניקה המסייעת לאנשים עם הפרעות פוסט טראומה והפרעות חרדה להתחבר שוב לרגשותיהם. סוג זה של טיפול מורכב מפעילויות כמו טיפול באמנות, כתיבה אקספרסיבית וטיפול מיושן בשיחות.
טראומה יכולה להיות דבר שקשה להתמודד איתו, במיוחד כשמדובר בפרקי זמן ארוכים. עם זאת, זה לא בלתי אפשרי. ישנם דברים מסוימים שאתה יכול לעשות לאחר סבל מטראומה כדי לעזור לעצמך ולסובבים אותך.
כאשר מישהו חווה התמודדות עם פוסט טראומה, הוא נשאר לעתים קרובות עם רגשות עזים ופלאשבקים של האירוע שוב ושוב. תחושות אלו עלולות לגרום לחיים להיות מאוד מציקים עבורם וגם עבור הסובבים אותם. אדם שחווה גם הפרעת דחק פוסט טראומטית לאחר שתי טראומות שונות – יכול לגרום לפציעה פיזית והשנייה היא חוסר תפקוד.