איך מטפלים בנחירות?
נחירות הן מטרד שלא נותן מנוח, לא רק למי שנוחר בזמן השינה. הן מפריעות לבני או בנות הזוג ויש להן השפעות בריאותיות. נחירה עלולה להיות מלווה בשינה רדודה, יקיצות מרובת ודום נשימה בשינה.
התשובה לשאלה איך מטפלים בנחירות יכולה להביא לכם מציאות חיים חדשה. הרבה יותר נינוחות בלילה, תחושת ערנות ואנרגיה שנמשכת ומלווה אתכם לאורך כל היום. ראו לדוגמה טיפול לנחירות בלילה!
הפחתת משקל עשויה לעזור
אנשים הסובלים מנחירות עלולים לגלות כי הם קמים בבוקר עם פה יבש. זה מצביע בבירור על תהליכים של חסימה בדרכי נשימה ומעבר אוויר לקוי. במידה מסוימת, מומלץ להפחית את המשקל, אם סובלים ממשקל יתר.
תרגול גופני ואכילה נכונה מסייעים בצורה טובה לשיפור דרכי האוויר. אבל לא עודף משקל לבדו גורם לנחירות ולא ירידה במשקל לבדה תפתור את הבעיה. חשוב לתת מקום למשהו שאנו לכאורה עושים באופן אוטומטי – הנשימה.
על נחירות והנשימה שלנו
נשימה נתפסת כמשהו אוטומטי, לא מודע. אנו לא חושבים על כך בדרך כלל. זה פשוט קורה. אך בעידן המודרני, כפי שרבים מאיתנו מרבים לשבת יותר מדי אנו איכשהו גם שכחנו להפעיל נכון את מנגנון הנשימה. אנו יושבים מכווצים, פחות בתנועה וכל השרירים הפנימיים יותר מדי מכווצים ומתקשים להתרפות.
הנשימה מושפעת מכך, כפי שמושפעת מעוד גורמים בחיים, סטרס, נדודי שינה וכדומה. נחירות הן השפעה נלווית והן לא רק מייצרות רעש. הן משפיעות על הגוף ומטרידות ברבדים נוספים. אז מה הפתרון, אתם שואלים? חשוב ללמד את הגוף מחדש את מה שהוא שכח בדרך.
סדנאות לנשימה נכונה, טובה ובריאה, מכניסות איזון לחיים. חמצן ואוויר נכנסים בצורה נכונה, עם התחדשות שמשפיע על כל הגוף. היציבה מושפעת, הנחירות בלילה הופכות נדירות. ועוד תרגול מביא לעוד שיפור. קראו בהרחבה על נשימה בריאה בשיטת בוטייקו!