איך מבצעים סגירת תיק משטרתי כמו שצריך
לא פעם אנחנו שומעים על אנשים שנחקרים במשטרה בגין חשד לביצוע עבירה כזו או אחרת. בדרך כלל, התקשורת נוהגת לדווח על פתיחת תיקים, על פי רוב היא עושה זאת בכותרות מהדהדות. מה שאנחנו לא יודעים הוא, שבמקרים רבים חלק גדול מהתיקים נסגרים תוך זמן מה, קראו באתר https://bayerlaw.co.il בהרחבה.
תיקי חקירה יכולים להיסגר מסיבות שונות. למשל, אם אין התקדמות בחקירה ואי אפשר למצוא עדים או ראיות שיעזרו לקדם אותה, אם מתברר שהעבירה לא באמת בוצעה, אם הוחלט שגם אם בוצע עבירה מסוימת הרי שזו לא עילה לחקור ואין עניין לציבור בדבר או שמגיעים להבנה שיהיה מאוד קשה להרשיע על בסיס המידע הקיים ולכן עדיף לסגור את התיק. יש גם מקרים בהם העדים מחליטים לא להעיד או שהמתלוננים מעדיפים לחזור בהם, ואז אין ברירה אלא לסגור את התיק אלא אם יש בו עניין רחב לציבור
סגירת תיק משטרתי פתוח זה לא רק עניין פורמאלי, זה לא רק עניין לתקשורת זה הרבה מעבר לכך. הסיבה היא, שהאדם שעומד בבסיס החקירה, צריך לדעת שאכן התיק נסגר. חשוב להדגיש כאן, תיק שנסגר יכול להיפתח אבל מתקבלות ראיות ועדויות חדשות.
כיצד סוגרים תיק
ברמת העיקרון, אמורים להעביר הודעה מסודרת לעורך הדין של החשוד אודות סגירת התיק, אפשר גם שההודעה תצא לתקשורת במקרים מסוימים, מן הסתם גם ברשומות של המשורה יצויין שהתיק נסגר מסיבה כזו או אחרת.
חשוב להדגיש, ההחלטה על סגירת תיק במשטרה איננה עניין של השוטרים והחוקרים, אלא זה גם החלטה של הפרקליטים המלווים את החקירה, למשל, אם הם מגיעים להחלטה שאי אפשר להרשיע בתיק ולכן רצוי לסגור אותו, שכן אין אופציה אחרת.