נהיגה בהשפעת אלכוהול – למה המדינה נלחמת בזה?
מדינת ישראל, בדומה למדינות אחרות בעולם, נלחמת בצורה קשה כנגד נהגים אשר עולים על הכביש אחרי שהם צרכו אלכוהול. לא משנה כמה הם צרכו ולא משנה אם מדובר בנהגים צעירים או ותיקים, אם מדובר בנסיעה ארוכה או קצרה, וזה גם לא משנה אם הנהג ביצע עבירה כלשהי או לא. ברגע שהוא נתפס נוהג תחת השפעת אלכוהול, אזי שהשוטר במקום יכול לפעול נגדו, והנהג עלול להתמודד עם עונש קשה.
ישנם הסברים שונים מדוע מדינות ובפרט ישראל, בוחרות לנהוג יד קשה כנגד נהגים שעולים לכביש אחרי שהם צרכו אלכוהול. על פניו, ההסבר לכך הוא מאוד פשוט, הרי אלכוהול הוא משקה שיכול לפגוע בשיקול הדעת של הנהג, גורם לו לאבד את הריכוז והיכולת לשלוט בעצמו ובנהיגה. אך כפי שנוכל לראות מיד, זה הרבה מעבר לכך.
לפני שנסביר מדוע המדינה נלחמת ביד קשה כנגד נהיגה תחת השפעת אלכוהול, חשוב להבהיר, גם לנהג שנתפס נוהג כך, יש זכויות והוא יכול להיעזר בשירותיו של עורך דין תעבורה מומלץ שייצג אותו, בין אם זה מול המשטרה ובין אם זה בבית המשפט.
מדוע המדינה נאבקת נגד נהיגה תחת השפעת אלכוהול?
ראשית, בגלל העובדה שזו נחשבת לנהיגה מסוכנת. אפילו אם הנהג לא פגע באף אחד עד עכשיו, הרי תמיד יכול להיות שבצומת הבאה הוא יפגע במישהו. זו נהיגה ללא שום שיקול דעת, מה שיכול להעיד על עבודתו הסבוכה של עורך דין תעבורה.
שנית, מסיבות של הרתעה. המדינה רוצה להרתיע נהגים אחרים, המדינה רוצה לפעול כנגד נהגים שיבחרו לנהוג בצורה כזו.
שלישית, המדינה מצפה מהנהגים לנהוג באחריות, כלפי עצמם וכלפי נהגים ונוסעים אחרים. לכן חשוב שהם לא ינהגו תחת השפעת אלכוהול בשום צורה שהיא, גם אם מדובר בנהגים מנוסים.