טיפים להתמודדות עם הרטבת לילה – מאוצרות הידע של ד"ר קובי שגיא וד"ר טל שגיא
תאריך: אפר 03, 2019
כל מי שסובל מהרטבת לילה מבין עד כמה מביכה הבעיה וכמה נחוץ למצוא לה פתרון.
ד"ר קובי שגיא וד"ר טל שגיא כאן כדי להעניק לכם שורה של טיפים להתמודדות עם הבעיה.
- טיפ מספר 1 – לא שותים סמוך לשינה – כדאי להגביל מעט את הילד בשתייה ולפחות שעתיים לפני השינה לנסות למנוע ממנו שתייה. אנחנו לא אומרים שבימים חמים יש 'להצמיא' אותו ברמה כזו שכבר גובלת בהתעללות. אך אפשר בהחלט לא להעמיד קנקן של שתייה מתוקה במקום בולט כדי שהילד לא יתגרה לשתות.
- טיפ מספר 2 – לשלוח את הילד לשירותים – חשוב שהילד ילך לשירותים לפני שהוא שוכב לישון. כאשר הילד לא יגיע למצב של לחץ חזק מידי הסיכויים טובים יותר שלא ירטיב.
- טיפ מספר 3 – להעיר את הילד בלילה – יש כאלה המייעצים כי יעירו את הילד באמצע הלילה לשירותים, כך הוא יתרוקן במהלך הלילה ולא יגיע למצב של הרטבה.
- טיפ מספר 4 – לקנות לו זמזם – יש המייעצים לרכוש זמזם עבור טיפול בהרטבה אותו מחברים לגופו או לבגדיו של הילד. הזמזם ירטוט או יצלצל ויעיר את הילד. הדבר ייצור מנגנון התניה בתת המודע של הילד שיתרגל כי הרטבה = רטט, אזעקה והוא יתעורר לפני שירטיב.
- טיפ מספר 5 – לתת לילד טיפול תרופתי – יש הפונים אל הרופא בקופת החלולים שירשום תרופה שעוצרת את השתן למשך מספר שעות. התרופות כמו מינירין, דסמופרסין, אלו תרופות המסייעות מאוד באופן נקודתי לילדים הסובלים מהרטבה והם קמים יבשים. יש כאלה שלא רוצים להלעיט את הילד באופן קבוע בתרופות. הם יעשו שימוש במינירין רק במקרים של אירוח בבית אחר, טיולים עם לינה וכדומה.
- טיפ מספר 6 – לפנות אל ד"ר קובי שגיא וד"ר טל שגיא
לד"ר שגיא ישנם פתרונות שונים אך יעילים פי כמה וכמה ביחס לכל הפתרונות אותם הצענו לעיל. הודות לפתרונות של ד"ר שגיא מצליחים ילדים רבים להיגמל תוך חודשים ספורים מהרטבת לילה. ללא תרופות, ללא גרירות לשירותים באמצע הלילה וגם ללא הגבלת שתייה.