מהו שיימינג ברשתות החברתיות?
הרשתות החברתיות ובראשן פייסבוק, טוויטר ואחרות פעילות מאוד, ולמעשה, מאפשרות לכל אחד לכתוב תכנים, להביע דעות, לקבול על נושאים שונים וכן הלאה. תעבורת התקשורת הנ"ל הינה דינאמית ויכולה להתבצע בין אנשים באופן פרטי או בחשיפה לכלל הגולשים. שיימינג או בשמה העברי האחר, ביוש פומבי, היא תופעה שבה נאמרים תכנים פוגעניים באדם במטרה לבייש אותו, ללעוג לו, להגחיך אותו, לעביר עליו ביקורת, להוקיעו וכדומה. התכנים עלולים להיות באמצעות מלל, תמונות, סרטונים וכדומה.
נסיבות שונות
הנסיבות בהם מתפרסמים תכנים אלו הן שונות. המפרסם עושה זאת כדי להראות שהאדם עליו פורסם התוכן טעה או מעד באופן שהפר נורמות חברתיות, כללים חברתיים וציפיות הראויים לגינוי. כל זאת, תוך כדי חשיפת פרטים ומידע אישי עליו. כאשר התכנים מתפרסמים באינטרנט הרי שהם מקבלים תפוצה ותהודה רחבה, ולכן, הנזק עלול להיות רב. יותר מכך, אלו תכנים שנשמרים לעד ועלולים להוות כתם לאורך זמן ואפילו לכל החיים. במקרים חמורים הנפגע עלול לסבול מנידוי חברתי ומנזקים נפשיים מתמשכים.
תביעת דיבה
כאשר אדם אשר סבל מהערות פוגעניות אלו וחושב שאינן נכונות יכול לתבוע את המפרסם בגין הוצאת לשון הרע ושיימינג באינטרנט. הסיבות להגשת התביעה יכולות להיות נזק לשמו הטוב של האדם עד כדי פגיעה בקידום ענייניו, בקידום בעבודה וכדומה. הנזק הרב עלול להיות כלכלי ואישי וכדומה. בגלל הסיבות הללו ואחרות נוספות נחקקו חוקים אשר מטרתם להגן על האנשים שנפגעו ומנגד להעניש את הפוגעים – כל זאת, במידה והתברר כי השיימינג לא היה מוצדק. החוק קובע ענישה ברמות שונות, ובמקרים רבים, מדובר על קנסות ללא הוכחת נזק. מומלץ לקבל ייעוץ מעורך דין שלומי וינברג בעל מוניטין בתחום. הוא מכיר את הנושא לעומק ויכול להגן היטב על לקוחות.