מה זה סוכרת 2 ?
מחלה זו מגדירה מצב בו הלבלב פעיל ומייצר אינסולין, אך הוא לא מצליח לעשות את הפעולה הרצויה – החדרת גלוקוז לתאים ברחבי הגוף. מחלה זו עלולה להתפתח בכל גיל. אם כי במרבית המקרים היא מתפרצת לאחר גיל 40. המחלה לרוב תהיה מושפעת מאורח החיים ומהתזונה של האדם, אך גם לנטייה הגנטית יש הרבה מה לומר בעניין. חשוב לדעת כי נטיית ההשמנה העולמית משפיעה על ממדי המחלה, ובשנים האחרונות מספר החולים במחלה רק הולך ועולה.
כיצד ניתן למנוע את התפתחות המחלה?
אמנם בנטייה הגנטית אין אפשרות לטפל. כי אם נולדת עם זה – יש לך את זה, הקליקו למידע נוסף. אבל בכל זאת חשוב מאוד להיות מודעים לחשיבות אורח חיים בריא. וזה כולל תזונה מאוזנת לצד פעילות גופנית הולמת. כך אפשר לדחות ככל האפשר את התפרצות המחלה וגם למנוע אותה לחלוטין.
הסימפטומים של המחלה
לסוכרת אין סימנים שמבטאים את המצאות המחלה, אם כי בבדיקת דם שגרתית עלולים לגלות את הימצאות המחלה. אך במידה ורמת הסוכר בדם הינה גבוהה מאוד, מעל למאתיים חמישים מ"ג עשויים להופיע סימנים מסוימים. לדוגמה, השתנה מרובה, יובש בפה וצמא קיצוני, עייפות, רעב וחולשה, הפרעת תחושה בגפיים, ירידה במשקל ועוד.
> קראו על כבד שומני והקשר שלו לסוכרת 2
מניעת המחלה
הטיפול המועיל ביותר הוא מניעת המחלה. כדי לשמור על איכות החיים חשוב מאוד להימנע מאכילה בלתי מאוזנת, קראו את דברי אמיר פרלמן בנושא. כמו כן רצוי להרבות בפעילות גופנית כדי לעודד את פעולת הלבלב והאינסולין. במידה וכבר התפרצה המחלה יהיה חשוב לרכוש הבנה בעניין תזונה מאוזנת לצד מדידות סוכר בהתאם להנחיות. עבור חולי סוכרת סוג 2 יש גם מוצרים טבעיים ותוספי תזונה שעשויים להועיל ולאפשר את איזון רמת הסוכר בגוף – לשיפור המצב הבריאותי.