כללי בטיחות בעבודות גובה בסנפלינג
שיפוץ קירות ועבודות אינסטלציה רבות מתבצעות בימינו תוך שימוש בכבלי סנפלינג. באמצעות הכבלים יש גישה למקומות גבוהים בקירות של בנייני מגורים ומגדלים וגם לגגות שלהם. מדובר בעבודה שמיועדת לפועלים מנוסים ומקצועיים בלבד, בעלי ניסיון מוכח אשר יודעים לשמור על כל כללי הבטיחות. מומלץ להזמין אותם אך ורק מחברה אמינה ולדרוש אישורי בטיחות רשמיים עבור כל הפועלים וגם כיסוי ביטוחי של החברה למקרי נזק. עבודות גובה בסנפלינג דורשות טיפוס לגובה רב ויכולת גלישה ותמרון, ולכן דיירי בניין אינם מסוגלים לבצע זאת וכל ניסיון עלול להיגמר באסון. זו משימה שיש להשאיר למקצוענים בלבד.
מהם כללי הבטיחות המרכזיים?
ראשית, חשוב שציוד הסנפלינג יהיה איכותי ואמין. הכוונה היא לחבלי טיפוס, בלמים, גלגלות וכו'. ציוד פגום עלול להוביל לנפילה ולאסון. הפועל המבצע חייב לדעת לקשור את עצמו היטב לכבל ולהוסיף בלמים כדי לשמור על יציבות. כמו כן הוא חייב לשאת כלי עבודה לצורך טיפול בקירות ו/או בגגות, בהתאם להגדרת המשימה, והם יהיו זמינים באמצעות כלי נשיאה ייעודיים. לכלי העובדה צריך להוסיף אביזרי בטיחות כמו נעליים גבוהות כפפות וקסדות. ציוד פגום עלול להוביל לתאונת עבודה ולכן הקפדה על ציוד תקין הינה הכרחית. במהלך ביצוע העבודה הפועל חייב לבצע בדיקות תקינות במהלך העבודה כדי לראות שהכבלים והמעצורים עומדים בנטל. חשוב גם להקפיד על טיפוס וגלישה איטיים וזהירים.
פנייה לחברה אמינה
סכנת ניתוק מהכבלים ואסון מרתיעות כל לקוח, ולכן כדאי לדרוש מהחברה הוכחות לעמידה בקריטריונים מחמירים של בטיחות וגם בדיקות של הציוד לפני ביצוע העבודה. במקרה של תאונה עלולים להיגרם נזקים בנפש והעבודה תיעצר ויש לעשות כל מה שניתן כדי להימנע ממצב זה
אולי יעניין אותך גם איטום מבנים בסנפלינג