מהו חוק סיעוד? כל הדגשים שצריך להכיר
קשישים רבים מגיעים למצב סיעודי. הם אינם עצמאיים, תלויים באחרים, וזקוקים לשעות של השגחה ועזרה. מן הסיבות הללו קיים חוק סיעוד, כל מטרתו היא קבלת שירותי סיעוד.
ממתי קיים החוק?
חוק זה חוקק בשנת 1988, ביוזמת המוסד לביטוח לאומי, וכמו כן, גם משרד הרווחה מעורב בחוק סיעוד וקופות החולים השונות.
קשישים זכאים
לא כל קשיש שטוען שהוא סיעודי מקבל את זכויותיו. לעיתים צריך להילחם עליהם. אולם אלה שנמצאו זכאים יקבלו סיוע על פי מצבם. הסיוע לרוב ניתן בתחומים אלה: הלבשה, אכילה, רחצה ועזרה בניקיון.
מאיזה גיל מקבלים סיוע?
הזכאים הינם קשישים בגיל פנסיה. נשים החל מגיל 62 וגברים החל מגיל 67. קשיש הזכאי לזכויות, יכול להתגורר בדיור מוכן או בביתו.
סל השירותים
במסגרת חוק הסיעוד זכאים הקשישים לקבל סל שיקום. מה זה אומר? סיוע לקשיש, אך לא רק, אלא גם לבני המשפחה שלעיתים מתגוררים רחוק, או שעסוקים בעבודה וקצרים בזמן. כך גורם שלישי יסייע לקשיש בכל פעולות היומיום שאיננו יכול לבצע לבד.
בקצרה, סל השיקום כולל מגוון שירותים, כל קשיש יכול לבחור מהם הנחוצים לו ביותר.
אילו שירותים מציע סל השיקום:
מרכז יום לקשישים בו הם מבלים עם בני גילם, מידי חודש הם מקבלים מוצרי ספיגה, אלה שלא יכולים לשלוט על הסוגרים, בנוסף, מטפלת המגיעה לסדר את הבית ולטפל בקשיש, לכל אחד מהקשישים ניתן לחצן במצוקה ושירותים של מוקד רפואי.
לא מוותרים על זכויות?
הרשויות השונות ידועות בבירוקרטיה שלהן, לעיתים היא יכולה להתיש. וגם אם קשיש הוא אכן סיעודי ומתקשה בפעילויות היומיומיות, לא תמיד מאשרים לו זכאות. במקרים הללו מומלץ לפנות אל עו"ד תביעות סיעוד!
.