פיצויים לדור שני של ניצולי שואה – כל מה שצריך לדעת
כולם יודעים שלניצולי שואה יש זכויות שונות בין היתר הם זכאים לפיצויים שונים בגין הסבל שעברו. זה יכול להיות פיצויים ממשלת גרמניה, או פיצויים מהביטוח הלאומי בישראל, זה יכול להיות מענקים חד פעמיים או תשלומים חודשיים קבועים ועוד. לא רבים יודעים שגם לבני הדור השני יש זכויות מסוימות וישנם מקרים בהם הם זכאים לפיצויים גם אם ניצול השואה עצמו אינו בחיים.
באילו מקרים זכאים בני הדור השני לפיצויים
ניצולי שואה רבים החלו בעבר בתהליכי תביעה לקבלת פיצויים, חלקם נדחו חלקם נפטרו עוד בתהליך ובמקרה כזה למשל היורשים של ניצול השואה יכולים להמשיך בתהליך לצורך מימוש הזכויות שלו, במידה וניצול השואה לא הגיש תביעה כלשהי במהלך חייו, במקרה זה לא יכול היורש להגיש את התביעה. כמו כן, שינויים שחלו מבחינת החוקים הגרמניים מאפשרים היום זכויות לפיצויים לא רק לניצול השואה עצמו.
באילו עוד מקרים יש זכויות לדור שני של ניצולי שואה
מעטות הן הזכויות של דור שני לניצולי שואה, יחד עם זאת ממשלת הולנד למשל מציעה תשלום בגין טיפול נפשי לבני ניצולים אשר זקוקים לכך. בנוסף לכך, בשל שינויים שחלו בחקיקות אשר בעבר מנעו מיהודים שנמלטו מברית המועצות או כאלו שהיו באזור תוניס, מרוקו, אלגי'ר ועוד היום משום שגם הם זכאים לכך, הצאצאים שלהם יכולים להגיש בקשה לקבלת פיצוי לדור שני של ניצולי שואה.
מה נכון לדור שני לניצולי שואה לעשות
משום שהחוקים השתנו ומה שהיה בעבר איננו בדיוק אותו דבר, כדאי לפנות לעורך דין אשר מתמחה בפיצויים לניצולי שואה (עו"ד סיבר ווייצקר למשל), שעל סמך המידע שיוצג בפניו יוכל להעריך האם לאותם צאצאים יש עילה טובה וסיכוי לזכות בתביעת פיצויים אם יחליטו להגיש אותה וזאת בהתאם לסעיפי הפיצוי השונים שיש עבור ניצולי שואה ובני משפחתם.