התרת נישואין – עם מה זה ישאיר אתכם
הליכי נישואין וגירושי בישראל מסורים בלעדית לבית הדין הרבני במקרה שבני הזוג הם יהודים, או לבית המשפט לענייני משפחה כאשר בני הזוג אינם יהודים או לפחות אחד מהם הוא כזה. כך זה משאיר אתכם במעמד של לא נשואים ומכאן שאתם מותרים לכל אדם אחר. הסמכות לגרש בני זוג יהודים היא רק בבית הדין הרבני ולכן יש חשיבות רבה להוכחת היהדות או האי יהדות של אחד מבני הזוג, כאשר רוצים להתגרש ויש לעשות זאת בישראל. מכיוון שאי אפשר להתחתן כאן, רוב הנישואין האזרחיים של בני זוג מעורבים נעשים בחו"ל כאשר ההתרה שלהם נעשית בישראל, ורק בבית המשפט לענייני משפחה. את ההתרה עושים לאחר הגשת מסמכים וכשמוכיחים שאחד מבני הזוג, או שניהם, אינם יהודים וכך אפשר לעבור את התהליך הזה בתוך זמן קצר ובהסכמה בלי בעיות מיוחדות, אלא רק ביורוקרטיה של הגשת בקשה ואישורים מתאימים.
מה קורה כשזה לא בהסכמה?
אולם כאשר אחד מבני הזוג מסרב להתרת הנישואין העניינים מתחילים להסתבך וכאן נכנסים עורכי הדין לתמונה. יש להוכיח לבית המשפט שמדובר בבני זוג מעורבים ויש להוכיח שלפחות אחד מהם לא יהודי ועליכם להגיש הוכחות לכך, שלפעמים נחוץ להביאן ממקום היוולדו של בן הזוג בחו"ל. במקרים כאלה מגישים את הבקשה לבית המשפט ומקבלים את ההתרה רק לאחר כמה דיונים שבהם מוכיחים את אי היהדות של בן או בת הזוג.
העברה לרבנות מתי?
במקרים שבהם יש ספק בנוגע ליהדות אז אין ברירה אלא להעביר את הבקשה לבית הדין הרבני בישראל שרק לו יש סמכות לדון ביהדות של בני זוג ולגרש אותם כהלכה. כך שברור למה נחוץ ייצוג איכותי שלכם במקרה שאתם צופים שהסיפור עלול להסתבך ויש להוכיח את אי היהדות של בן הזוג כדי להתיר את הנישואין ולצאת לדרך חדשה.
לקבלת ייעוץ משפטי צרו קשר עם עורך דין עמרי אזולאי