עורך דין למכון הרפואי – איך הוא יסייע לכם?

תמונה ללא תיאור

בכל שנה עולים עוד ועוד נהגים חדשים על הכביש, זאת לאחר שביצעו והשלימו מבדקים שונים שנועדו לבחון את היכולת והכשירות שלהם לנהוג בכבישים הכל רחבי הארץ. יש לקחת בחשבון כי מבדקי הנהיגה אינם עוסקים רק בהבנת כללי התעבורה, תמרורים הניצבים בדרכים וידע בתפעול ונהיגה על רכב – אלא גם בכשירות הרפואית של כל נהג להחזיק הגה ולנסוע בכביש. 

לכן כאשר נהגים נמצאים כבלתי כשירים לנהיגה, לרוב בגין ביצוע עבירות תעבורה המובילות לפסילה או שלילת רישיון נהיגה, עליהם להעיד כי הינם גם כשירים מבחינה רפואית בכדי להמשיך לנהוג – עניין שנבדק ומפוקח על ידי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. החלטה של גוף זה הינה חוקית ותקפה מבחינה משפטית, כך שבמקרה ואותו מכון רפואי החליט כי נהג אינו כשיר לנהיגה יש לפנות אל עורך דין למכון הרפואי בכדי לערער על החלטה זו.

מהו המכון הרפואי לבטיחות בדרכים?

המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, ובקיצור מרב"ד, הינו מכון שהוסמך על ידי משרד הבריאות לבדוק את כשירותם הרפואית של נהגים לצורך מתן החלטה בנוגע לעתיד הנהיגה שלהם. ניתן לומר כי במכון הרפואי נמצאים רופאים ומומחים מתחום הרפואה העוסקים ברפואה תעבורתית, וזאת כדי לאתר ליקויי רפואיים של נהגים העלולים לגרום להם לגרימת תאונות דרכים וסיכון חייהם וחיי אחרים בכביש.

משום כך למכון הרפואי יש את הקביעה הסופית והחוקית בנוגע למתן חוות דעת על כשירות נהגים, גם כאשר הקביעה נעשית בצורה שגויה שאיננה משקפת בצורה נכונה את היכולות הרפואיות הרלוונטיות של הנהגים.

מתי כדאי לפנות אל עורך דין למכון הרפואי?

כאשר המרב"ד קובע בצורה כללית ולא מפורשת על החלטת פסילת רישיון, זה המקום לערער על החלטה זו כדי לקבל את רישיון הנהיגה בחזרה. במקרים כאלו יש לפנות לעורך דין תעבורה המתמחה בהגשת ערעורים למרב"ד. למידע אודות ועדת ערר המכון הרפואי

כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
ניהול הוצאות ובקרת רכש – איך לעשות זאת חכם?
כולנו יודעים עד כמה שניהול תקציב אישי יכול להיות מורכב. ואם זה כך, המורכבות גדלה שבעתיים כאשר צריך...
קרא עוד »
יול 14, 2021
עץ בעבודות יד: סוגי העץ ברהיטים וגיבורי הסיפור שלהם
כשמדובר בעיצוב רהיטים, אחד מהמרכיבים החשובים והמרהיבים ביותר הוא העץ. אבל לא כל העץ נוצר שווה. כל סוג...
קרא עוד »
ינו 15, 2025
איפה אפשר ללמוד את פרשת השבוע?
חמשת חומשי התורה – בראשית, שמות, ויקרא, במדבר ודברים – מחולקים לפי פרשיות. החלוקה לפרשיות נעשתה על...
קרא עוד »
אפר 27, 2020
נגישות