פירוק חברה – במה זה כרוך וממה חשוב להיזהר
סגירה של חברה כרוכה בפרידה מכל מה שקשור אליה ויש גם עניינים משפטים וחוקיים כמו הסדר נושים שיש לטפל בהם כדי שאפשר יהיה להפסיק את קיומה של החברה מבחינת משרד המשפטים.
למה צריך לפרק חברה?
הישות המשפטית שרשומה ברשות התאגידים של משרד המשפטים, צריכה להיסגר על פי ההנחיות של משרד ממשלתי זה וזאת לאחר סגירת התיקים ברשויות המס.
כדי למנוע מבעלי החברה לעמוד בפני רשויות החוק כבעל חוב וחשוף לתביעות, מתקיימת החברה כגוף עצמאי ונפרד מבעליה. כאשר חברה מפסיקה לספק את הצורך שלשמו היא קיימת, נוצר הצורך לפרק את החברה. ישנם שני סוגי פירוק – מרצון הנובע מטעם החברה ובעליה, בצו בית משפט בשל מספר סיבות כמו חדלות פירעון, סכסוכי בעלות, חוסר פעילות ועוד.
למה כדאי לפרק חברה?
לכל חברה קיימת עלות שנתית גם אם היא אינה פעילה ורק מהיותה רשומה ברשם החברות. לפני פירוק יש לשלם את מלוא החובות או חלק מהן על פי האישורים ממשרד המשפטים. קיימת חבות להגשת דוחות שנתיים גם בעבור חברה שאינה פעילה או אינה רווחית ואי הגשתם עלולה לגרור קנסות. לכן אם החברה אינה רווחית, כדאי לשקול אופציה של פרוק מרצון לפני הצורך לפרק אותה בהוראת צו בית משפט.
איך מפרקים חברה?
לאחר כינוס של בעלי החברה וקבלת החלטה משותפת בעניין פירוק החברה, יש לשלוח מסמכים לרשם החברות, קראו בנושא באתר עו"ד לפירוק חברה. בהמשך התהליך יש להחזיר חובות לנושים, לבנקים, להסיר שעבודים אם קיימים ובאם יש נכסים, רווח או ציוד יש לחלקו בין השותפים לחברה, לסגור חשבונות בנק, לעדכן את רשויות החוק על פירוק החברה ולקבל אישור מהמפרק האמון על תהליך הפירוק שהתהליך הסתיים.