סו וויד
כל מי שמעוניין ליהנות מהטעם הייחודי של הבשר, חייב להכיר את שיטת הבישול של סו וויד. מדובר על שיטת בישול שהתפתחה על ידי מספר שפים של מסעדות גורמה, אשר עשו את המקסימום על מנת לשבח ולשדרג את הטעם של הבשר. חשוב להבין כי הבשר מורכב ממספר סוגים שונים של רקמות, אשר זקוקות לעוצמות בישול שונות. לכן על מנת להגיע לטעם ולמרקם האידיאלי, יש צורך לפעול לפי השיטה שפותחה. למעשה, מדובר על שינוי מתמיד של טמפרטורת הבישול ביחס לזמן הבישול, כאשר טמפרטורה גבוהה מצריכה זמן בישול נמוך, ואילו טמפרטורה נמוכה מצריכה זמן בישול ארוך יותר. השיטה מאפשרת לסנכרן בין שני הגורמים האלו, על מנת ליצור שיווי משקל אידיאלי ובכך לאפשר בישול מאוזן של כל הרקמות השונות.
סו וויד – עקרונות השיטה
כאמור, מדובר על שיטת בישול שפותחה במיוחד, על מנת לאפשר הגעה לטעם העשיר ביותר ולמרקם הנימוח ביותר של הבשר. כל אחד ממרכיבי הבשר השונים, זקוקים לזמן בישול שונה ולטמפרטורה מסוימת, לכן השיטה מאפשרת למעשה להגיע לכל אחד ואחד מהם בצורה המדויקת ביותר. השיטה פועלת על רצף של טמפרטורות מסוימות, כאשר לכל טמפרטורה יש את זמן הבישול המתאים לה. מי שיקפיד על שיווי המשקל המאוזן של השיטה, יגלה כי הבשר שלו הופך לעשיר וטעים יותר. ניתן כמובן להשתמש בשיטה לצורך בישול של ירקות, גבינות ואפילו קינוחים, כך שחשוב להדגיש כי היא יכולה להתאים לכל אחד. על מנת להשתמש בשיטה, יש צורך להצטייד באביזרים המתאימים, הכוללים ראנר ומכשיר וואקום. מכשירים אלו מאפשרים לכל אחד ליישם את לוח הזמנים של השיטה, על מנת לרכז את הטעם של הבשר וליהנות מהארומה המיוחדת שלו, שאינה מתנדפת כמו בבישול רגיל.
נכתב בשיתוף אתר שף ישראלי