5 טיפים לעישון בשר טוב יותר

עישון בשר מוכר לאורך כל ההיסטוריה האנושית ומקובל רבות גם בזמננו. ניתן למצוא מעשנות שוכבות או עומדות ובשתיהן תהליך העישון הינו איטי.

המעשנת העומדת נפוצה ואהובה יותר, שכן כאן מצויים הגחלים והמבערים בתא התחתון שלה והבשר נתלה מעליה בגובה רב. הבשר נצלה מהחום הרב וגם מהעשן המטפס למעלה וכך מתקצר זמן ההכנה. הבשר הופך לרך ועדין מאוד.

5 טיפים לעישון בשר מוצלח

  1. הקפדה על חום נכון – המומלץ הוא חום נמוך בין 80 ל 100 מעלות. חום גבוה או נמוך מדי אינם רצויים. תהליך העישון הינו ממושך ונמשך מספר שעות.
  2. הנחת מגש מתאים עם נוזלים – נועד לקלוט את השומנים הניגרים מה שמונע מהם לטפטף על הפחם ולייצור טעם לוואי חרוך. במקביל משחרר אדים המסייעים לשמור על החום הפנימי בתוך המעשנת.
  3. הוספת שבבי עץ בתחילת התהליך – כך במשך שלוש השעות הראשונות, זה הזמן בו תהליך העישון מתבצע. קראו בהרחבה על שבבי עץ לעישון בשר!
  4. תהליך עבודה מסודר – תחילת עבודה רק לאחר שהגחלים לוחשות.
  5. מומלץ לא לפתוח את מכסה המעשנה בעת הצלייה כדי למנוע בריחת חום, אדים ועשן – מה שעלול לפגוע בתהליך הצלייה. במעשנות מקצועיות יש דלת מתאימה המאפשרת שליטה. כן מומלץ להשתמש במד חום איכותי המודד את טמפרטורת הצלייה.

בחירת מעשנת

יש להקפיד לרכוש מעשנת עשויה מפלדה עבה של שישה מ"מ לפחות. נתון זה הכרחי על מנת לשמור את החום הרב שבתוכה. בנוסף, היא אמורה להיות אטומה לחלוטין מאותה סיבה של שמירת החום. 

החלקים הפנימיים בה אמורים להיות תקניים וטובים. כך הרשת בת 6 מ"מ לפחות, ובנוסף, הווים לתלייה שאמורים להיות מיוצרים ממתכת שאינה מחלידה (נירוסטה למשל). מומלץ לרכוש מעשנת אצל משווקים בעלי מוניטין כדוגמת חברת ה.ב סחר!

כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
בר מים הלכתי – כן, יש דבר כזה!
בר מים והלכה – האם זה הולך יחד? יש שיגידו שלא אבל זו טעות. ונבין במה דברים אמורים. חשוב לזכור כי שימוש...
קרא עוד »
דצמ 23, 2020
5 דברים קטנים שישפרו לכם את האירוע פלאים
כשמארגנים אירוע תמיד יש לנו כל כך דברים על הראש, יש לנו לארגן כל כך הרבה דברים שלעיתים אנחנו עלולים...
קרא עוד »
פבר 25, 2019
10 טיפים לניקוי בריכות ביתיות
בריכה ביתית זו חוויה של ממש. אבל יחד עם זאת יש לדעת כי חשוב לבצע את פעולות התחזוקה הראויות בהתאם...
קרא עוד »
ינו 05, 2019