מה עושים לאחר שהבית הוצף?
אולי אחד המצבים הכי לא נעימים שיכולים לקרות לבית שלנו הוא הצפת מים בלתי נשלטת, שיכולה להביא לנזקים עצומים ואף לירידת ערך הבית המצבים קיצוניים. מעבר לידיעה הזו, כדאי גם לדעת מה עושים לאחר שהבית הוצף.
מה עושים לאחר שהבית הוצף?
כשיש הצפה בבית, דבר זה יכול לגרום ללחץ ובלבול גדול על בעלי הבית. אף אדם לא מעוניין לראות את הבית שלו מוצף במים, וכן לא להיות בטוח ממה נגרם ההצפה ולא לדעת, מעוד כמה בעיות עליכם לצפות לאחר הצפת הבית.
בכדי לקבל מענה מהיר וזריז כמו כאן, דבר שגם יפתור את בעיית ההצפה וגם ימנע מבעיות נוספות לבוא בערבות ההצפה, עליכם לפנות לבעלי מקצוע מנוסים, כמו למשל אנשי המקצוע של "מור שיקום נזקין", אשר ידעו לטפל בבעיות ההצפה שלכם בצורה הטובה ביותר
מה לעשות בזמן הצפה בבית
הדבר הראשון שצריך לעשות כדי להפסיק להחמיר את דליפת המים הוא לכבות את אספקת המים שלך. סוגר העצירה או שסתום העצירה ממוקמים בדרך כלל במטבח או בחדר האמבטיה שלכם ואלו, יכבו את המים בביתכם באופן מיידי.
נזילת המים עשויה להיות ממקור ברור שאפשר לבודד, כמו מדיח הכלים או מכונת הכביסה, הברזים והשירותים צריכים להיות עם שסתום בידוד על הצינור או הצנרת, אותם ניתן לסובב נגד כיוון השעון כדי לכבות את אספקת המים. אם יש לכם כמות גדולה של מים בבית, עליכם גם לכבות את החשמל – בתנאי שזה יעשה בבטיחות רבה.
התמודדות על עובש לאחר הצפה
התחל בתהליך הייבוש. עובש וטחב יתחילו להתפתח תוך 24 – 48 שעות מרגע השיטפון, ולכן התחלת תהליך הייבוש במהירות היא המפתח להגבלת וצמצום נזקי המים. אפשרו למכשירים ושקעים להתייבש באוויר, והסירו את כל הרהיטים והשטיחים הרטובים מהאזור.
פיתחו חלונות כדי להוציא את הלחות. בדקו גם את הקירות שלכם – כל קיר גבס או חומר אחר שנפגע תצטרכו להסיר ולהחליף. השלב האחרון שעליכם לעשות לאחר השיטפון, הוא להסיר את הלחות ע"י מייבשי לחות או חומר המיועד לכך, אך הקפידו לפתוח החלונות לפני כן.