הבירוקרטיה בעידן טראמפ
האם אמריקה מעוניינת במהגרים? התשובה לשאלה הזו מתחלקת לשני חלקים. באופן כללי היא לא מעוניינת להכניס לשטחה מהגרים. אבל במידה ומדובר במהגרים איכותיים, מוחות חזקים, יזמים ואנשי מחקר שיש להם במה לתרום ולהועיל לאמריקה, היא בהחלט מעוניינת בהם. ולכן אמריקה בהחלט מעמידה קשיים על תהליך ההגירה וזאת במטרה לעמוד על טיבו של המועמד להגירה, ולסנן על פי טעמה את המהגרים על פי האיכות שלהם ובהתאם ליכולת שלה לתרום לחברה בארצות הברית.
מה יש לעשות כדי לקבל אשרת הגירה?
כאשר יזם מעוניין לקבל אשרת הגירה עליו לדעת כיצד להציג את עצמו כדי שהגורמים האמריקניים יהיו משוכנעים כי אכן מדובר באדם שיועיל ליבשת ויחזק אותה (ניתן לקבל סיוע דרך האתר https://www.americandocs.co.il). לפיכך חשוב להציג את ההישגים בצורה מרשימה ולספר על היכולות לתרום לחברה האמריקנית. אבל יזמים שיש לממשל חשדות כלפיהם עלולים למצוא את עצמם מול תנאים מכבידים.
הטבות לאנשי עסקים ויזמים שמעוניינים להגר לאמריקה
- חוק חדש קובע כי אמריקה מקבלת יזמים ובני משפחותיהם לגבולותיה. בהדגשה על יזמים שחלק מהמשקיעים שלהם הם אמריקנים. חוק זה נקרא: סטארטאפ ויזה. סטטוס זה מתאים ליזמים שהקימו חברה ומעוניינים להביא אותה לארצות הברית.
- נקבעו שינויים בתהליך קבלת גרין כארד NIW/EB-2. מדובר על כרטיס שתוקפו עשר שנים והוא ניתן ליזם או איש מקצוע אשר לו תואר גבוה וביכולתו להביא תרומה משמעותית לחברה האמריקנית. אלו מהגרים שלחברה האמריקנית יש אינטרס מובהק לקבל אותן לגבולותיה.
- ויזת משקיעים בסכומים נמוכים מאושרת לישראלים. וזה אומר שבהשקעה נמוכה למדי של כחמישים אלף דולר יכול יזם או משקיע לקבל אשרת הגירה חוקית.
ויש גם קשיים
טראמפ הביא עמו גם שינויים מכבידים. המטרה שלו ברורה למדי, הוא חתר להרחיק מוסלמים ושוהים בלתי חוקיים מגבולות ארצות הברית ולדאוג ליותר מקומות עבודה למקומיים. למעשה תהליכי ההקשחה התחילו כבר בעידן אובמה וכבר מאז נפילתם של מגדלי התאומים אמריקה היא כבר לגמרי לא אותה יבשת. במסגרת פעילות זו ניזוקו גם ישראלים רבים. היו אלו מבקשי ויזת H-1B שלא קבלו אישור הגירה או שהייה כבקשתם.